• Heb jij de zonnestralen van deze week al bekeken?

De Aroma Freedom Technique

Met behulp van essentiële oliën je emoties transformeren en je hartsverlangens realiseren.

 

“Formuleer een affirmatie die de nieuwe positieve overtuiging verwoordt die jij wilt aannemen”

 

Je hebt vast wel eens gehoord van affirmaties en spreekt ze wellicht zelf  ook al regelmatig uit. Maar misschien is het je niet altijd duidelijk hoe je die op een goede manier gebruikt.

Een affirmatie is een verklaring die wordt geschreven in de tegenwoordige tijd en die je gewenste realiteit beschrijft ook al is dat nu nog geen realiteit. Hij kan een specifieke situatie beschrijven, zoals: “Ik heb nu een baan waar ik van hou en waarmee ik €80.000 per jaar verdien.” Of hij kan een emotionele staat van zijn omschrijven: “Waar ik ook ben, ik voel dat mensen van mij houden en dat ik welkom ben.”

 

Door de affirmatie meerder keren uit te spreken, zowel in de ochtend als in de avond, of zelfs de hele dag door, zal deze geleidelijk tot je doordringen. Zodra je hem gaat geloven ga jij ook vanuit de affirmatie handelen. Affirmaties kunnen krachtig zijn, maar er zijn een aantal dingen die je kunt doen om ze nog beter te laten werken.

 

Ten eerste moeten we alle overtuigingen, gevoelens en houdingen opruimen die in directe tegenspraak zijn met de affirmatie. Dat is precies het doel van AFT (Aroma Freedom Technique)

Door te beginnen met je doel te formuleren en door te luisteren naar de negatieve stem kunnen we houdingen identificeren die niet in dezelfde lijn liggen met jou doel. Vervolgens gaan we op zoek naar de gevoelens en de herinneringen die ten grondslag liggen aan de negatieve stem en de bezwaren die die maakt. Door te ruiken aan de essentiële oliën kunnen we de geheugensamenstelling opnieuw inrichten en de emotionele lading van de bezwaren wegnemen.

Als de innerlijke weerstand is overwonnen staat jouw geest meer open voor het nieuwe doel.

 

Ten tweede is het belangrijk om te beseffen dat als je de affirmatie uitspreekt je  niet in gevecht gaat met hoe je de huidige realiteit waarneemt. Als ik zeg “Ik heb nu een baan waar ik van hou en waar ik €100.000,- per jaar mee verdien” dan weet logischerwijs dat dat niet waar is en zal mijn innerlijke staat weerstand bieden en verward raken.

 

Probeer te onthouden dat het doel van het uitspreken van de affirmaties is dat jij je onderbewuste programmeert. Het is oké als je logische denkvermogen weet dat je op dit m oment werkloos bent. Je bent niet bezig met jezelf overtuigen dat je een fantastische baan hebt en je hoeft niet te doen alsof het al waar is. Als jij dagelijks je affirmaties herhaalt wordt dit gevoel steeds minder en zal je innerlijke staat steeds minder weerstand bieden.

 

Affirmaties zijn belangrijk omdat ze je geest richting geven. Iedere dag als je wakker wordt is er een nieuwe dag. Het is onze gewoonlijke neiging om de dag te benaderen op basis van hoe we ons voelen – blij als er leuke dingen op het programma staan, serieus als we wat opdrachten hebben staan of vrees als we bezig zijn met nare zaken. Je kunt de inzichten en de affirmaties die je daarbij hebt gemaakt toen je helder was terughalen op een moment dat je misschien bent vergeten dat je een nieuwe richting had gekozen.

Voorbeelden van goede affirmaties:

“Vandaag ben ik productief en gefocust.”

“Ik leer makkelijk en onthou wat ik heb geleerd”

“ik ben een attente en zorgzame vriendin”

“ik blijf vandaag kalm en vriendelijk”

 

 Onthoud dat je affirmatie in de tegenwoordige tijd moet staan en positief geformuleerd is. Er wordt wel gezegd dat ons onderbewuste het woordje “niet of geen” niet herkend.

Probeer maar eens niet aan een roze olifant te denken……..

Hetzelfde geldt voor ons leven.                                                                                Als we helder krijgen wat we werkelijk willen en daar affirmaties over uitspreken dan zullen we dat veel sneller bereiken dan wanneer we maar blijven proberen om dat wat we niet willen te vermijden!

 

Dit is wat ik doe in een notendop!!

Ik begeleid jou tijdens het proces om de blokkades op te lossen zodat je weer verder kunt om je hartsverlangens te realiseren en je angsten op een vredige en veilige manier los te laten.

Soms heb je aan 1 sessie voldoende en soms is het net als het pellen van een ui; laag voor laag.

Samen kijken en ervaren we wat het beste voor jou is.

 

 

Bron: de Aroma Freedom Technique, Dr Benjamin Perkus klinisch psycholoog.