Young Living

Waarom kies ik voor de producten van Young Living en bijvoorbeeld niet voor een ander merk Essentiële Oliën en Oil infused producten? Er zijn er tenslotte genoeg te vinden.

 

Young Living biedt meerdere voordelen die andere bedrijven in mijn ogen niet bieden:

HOGE KWALITEIT EN PUURHEID

Kwaliteit vind ik echt heel erg belangrijk bij het gebruik van essentiële oliën. Dit is dan ook één van de hoofdredenen waarom ik  in 2018 voor Young Living producten hebben gekozen. Young Living vierde in 2019 hun 25 jarig jubileum en heeft als enige essentiële olieleverancier haar eigen boerderijen (meer dan 10 stuks), welke overal ter wereld zijn te vinden.

Young Living besteedt dus geen enkel proces uit in de ontwikkeling van hun producten, zodat ze de puurheid en authenticiteit van hun essentiële oliën in het productieproces kunnen controleren en waarborgen - van begin tot eind, door hun eigen unieke 'Seed to Seal' proces. Kort gezegd: ze bewaken de kwaliteit van zaadje tot het verzegelen van het flesje en alle stappen daar tussenin. Voor meer info neem eens een kijkje op www.seedtoseal.com.

Kwaliteit & puurheid is wat bij Young Living bovenaan staat. Alles wordt tot in de puntjes gecontroleerd en verzorgd. Er worden geen schadelijke chemicaliën gebruikt bij de verbouwing van de planten en de gewassen zijn niet genetisch gemanipuleerd. Ze gebruiken enkel de olie uit de eerste destillatie, dus geen inferieur product.

*Ter illustratie: Het bedrijf is de afgelopen vier jaar meer dan verdriedubbeld. Dit hebben zij niet zien aankomen en het gevolg was dat er veel oliën niet beschikbaar waren, puur omdat de vraag groter was dan de beschikbaarheid van hun planten, etc. Door zo'n grote extra vraag zou je als bedrijf kunnen denken: ik verdun de boel en verdien mooi extra geld, want de vraag is er tenslotte. Maar dat doet Young Living dus niet.

In plaats daarvan zijn ze heel druk op zoek gegaan naar nieuwe gebieden waar zij hun planten vandaan konden halen. Er is een boerderij bij gebouwd in Canada op een groot stuk grond met heel veel black spruce bomen waarmee ze o.a. de populaire olie Valor maken. Ja, het was af en toe jammer dat bepaalde oliën niet voorradig waren (gelukkig is zo goed als alles voorradig op dit moment). Maar het feit dat dit een reden heeft en dat het bedrijf hierin geen concessies doet, dat is waarom ik mij  daar niet  erger. Want ik weet dat wat je krijgt 100% puur en goed van kwaliteit is en dat Young Living dat ook het allerbelangrijkste vindt. Inmiddels heeft Young Living meer dan 13 boerderijen, waarvan een aantal co-op over de hele wereld waarvan velen van ons al een bezoek hebben gebracht. Denk aan Ecuador, Croatie, Frankrijk, USA en Canada.

GROOT ASSORTIMENT

Young Living heeft op het gebied van essentiële oliën het grootste assortiment. Naast de  single oliën die zij bieden, kun je ook nog de keuze maken uit meer dan 70 blends (blends zijn samenvoegingen van meerdere oliën waaruit weer een nieuwe olie voortkomt). Naast oliën bieden zij nog tal van andere producten waarin de essentiële oliën verwerkt zijn, zoals supplementen voor je gezondheid en natuurlijke alternatieven voor persoonlijke verzorging en je huishouden.

GOEDE BEGELEIDING

Wij vallen onder het team 'Lemon Droppers' uit Amerika. Dit is een team dat heel veel ondersteuning biedt op het gebied van wat je met de oliën kunt doen, hoe je ze het veiligst kunt gebruiken en welke olie waar goed voor kan werken. Het is dus niet zo dat je een wellness product koopt en daarna aan je lot wordt overgelaten. Je wordt in alles begeleid en met je vragen kun je terecht bij degene waaronder je de wellnesskit hebt besteld. De  persoonlijke begeleiding spreekt mij heel erg aan.

Bestel je via degene die je in contact heeft gebracht met de oliën een WellnessKit, dan word je vanaf dag één goed begeleid:
- Je kunt altijd je vragen stellen, ik wijs je graag de weg waar je welke informatie kunt vinden om je het werken met oliën eigen te maken.
- Je ontvangt ook een Nederlandstalig handboek, zodat je direct goed van start kunt gaan en je een naslagwerk hebt waarop je terug kunt vallen als je het even niet meer weet.
- Tevens krijg je toegang tot een Facebookgroep die speciaal voor onze kitgebruikers is opgericht. Dit is een hele actieve groep waarin heel erg veel informatie te vinden is.
- We geven geregeld online events over producten van Young Living binnen een bepaald thema, super leuk en informatief!

GEEN VERPLICHTINGEN - METEEN 24% KORTING

Bij Young Living krijg je vanaf het moment dat je 'wholesale member' bent meteen 24% korting op je bestellingen. Je bent niet verplicht om eerst iets anders af te nemen of een bepaald programma te volgen, voordat je bijvoorbeeld een bepaalde olie kunt aanschaffen. Het maandelijkse spaarsysteem waarbij je voor gratis punten spaart (waarmee je weer gratis producten kunt bestellen) is optioneel. Je heb de mogelijkheid om je op te geven voor dit spaarprogramma om voor gratis producten te sparen, maar het is absoluut niet verplicht. Als je het bij deze ene aankoop wilt houden, dan is dat ook prima. Ik adviseer altijd wel om met dit spaarsysteem te bestellen, aangezien je daarmee op je verzendkosten bespaart en je het elk moment weer kunt opzeggen.

YOUNG LIVING FOUNDATION

Young Living heeft een eigen foundation waarmee ze mensen en met name kinderen op de hele wereld helpen. 100% van wat er gedoneerd wordt, gaat ook daadwerkelijk naar de organisaties en projecten die Young Living ondersteunt. Alle extra kosten betaalt Young Living zelf. Dit is iets wat vrij uniek is. Je kunt op verschillende manieren bijdragen aan deze organisatie door bijvoorbeeld alleen al je bestelling naar boven af te ronden. Zelfs met 0,25 cent zijn ze al blij. Stel je voor dat 100.000 mensen dit namelijk doen, dan gaat er toch weer een heel mooi bedrag naar een goed doel.