Diffusers zijn er in alle maten, vormen en prijzen.
Maar wist je dat de ene diffuser de andere niet is? "Gewoon" plastic kan nl. afgebroken worden door o.a. citrus oliën en dan wordt dit verspreid in de lucht samen met de essentiële olie die je aan het diffusen bent. Dus net zo belangrijk als je verdiepen in welke aroma's je in je huis verspreidt is het ook belangrijk om te kijken naar het apparaat waarmee je dat doet. Want als de kwaliteit van de essentiële oliën die je inademt puur natuur is maar het apparaat gemaakt is van regulier plastic dan is de olie na een tijdje niet het enige meer dat je inademt.

Young Living diffusers zijn gemaakt van chirurgisch plastic, d.w.z. dat het plastic dat is gebruikt beter bestand is tegen langdurig gebruik van krachtige (citrus) oliën.

Maar wat is nou eigenlijk een diffuser? Een diffuser is een elektrisch apparaat wat door ultrasone techniek het water met de essentiële olie verdeelt in miljoenen micro deeltjes ZONDER het te verhitten. Een zeer fijne waterdamp ontstaat en komt als een mist uit de diffuser. De mist is zo dun dat het zich zeer snel door de ruimte verspreidt. Op deze manier wordt dus niet alleen de essentiële olie verspreid, maar wordt ook de lucht bevochtigd.